fbpx

Reviews

Lees meer reviews op Google Rating [»] – 5 of 5 – 

Sinds maart volg ik les bij Patricia en ik kan zeggen dat mijn Nederlands sindsdien een stuk beter is geworden. Wat ik leuk vind aan haar lessen is dat ze met kleine groepen werkt, ze neemt de tijd voor iedereen, en je hebt tijd om te spreken, vragen te stellen etc. De lessen zijn altijd interessant, je leert veel over de Nederlandse samenleving terwijl je oefent met spreken en grammatica.

Ik raad Patricia van harte aan als je je Nederlands wilt verbeteren!

Jelica Micevic, docent, uit Servië, niveau B1+ (december 2023)

(originele review in het Engels)

Wat ik het leukst vond: de structuur van de les (de activiteiten zijn heel divers, voor elk wat wils), het niveau van de conversatie: Patricia onderschat de studenten niet, niet in de grammaticaopdrachten, en ook niet in de spreekoefeningen over actuele onderwerpen. Ook al is het een cursus Spreken, ik heb meer grammatica geleerd dan in algemene cursussen!

In de 6 jaar dat ik bezig ben met Nederlands leren (talencentra van universiteiten, intensieve cursussen, apps, chique privélessen, taalmaatjes, van Groningen tot Nijmegen) is dit veruit de beste cursus die ik heb gehad en de enige die zo goed gestructureerd is, ook al is er geen boek. Haar stijl komt erg overeen met hoe ik Engels en Spaans heb geleerd in Brazilië, en dit is niet makkelijk te vinden in Nederland!

Karina Nakashima, onderzoeker, uit Brazilië, zij deed B1+ (augustus 2023)

(originele review in het Engels)

Ik ben begonnen met de cursus Nederlands bij UNITXT & taal in module B1 bij docent Patricia om me voor te bereiden op de examens NT2 en dit was zonder twijfel de beste cursus Nederlands die ik heb gevolgd. En ik had al eerder bij 3 andere docenten lessen gevolgd!
De les zelf is zeer compleet en dynamisch, met actuele en alledaagse onderwerpen, wat je woordenschat verbetert voor de vragen die je normaal gesproken het meest gebruikt.
De docent is echt een professional met veel ervaring en past de lessen dan ook aan de behoeften van de groep en de cursisten afzonderlijk aan, met studiemateriaal op maat.
Ik had persoonlijk twee uur les per week, maar met het uitstekende studiemateriaal dat ons per e-mail werd toegestuurd en de schrijfopdrachten met feedback, kon ik de hele week studeren met alle extra ondersteuning die mij werd geboden.
Hoe dan ook, de cursus is erg goed en compleet, en de docent weet echt wat ze doet!

Kleberson Ribeiro, advocaat, uit Brazilië (juli 2023)

(originele review in het Portugees)

Ik ben een Braziliaanse ingenieur en werk als onderzoeker in Nederland, en ik wil graag delen hoe het is om Nederlands te leren met Patricia van UNITXT & taal.
Het is meer dan een jaar geleden dat ik naar Nederland verhuisde. Het is helemaal waar dat je hier prima kunt wonen als je maar Engels spreekt. Op een gegeven moment voelde ik echter een persoonlijke interesse om meer vertrouwd te raken met de taal van het land waar ik nu woon. Ik volgde Patricia al op Instagram en was onder de indruk van haar interactieve posts, waardoor ik nog gemotiveerder werd om eindelijk met de lessen te beginnen.
Patricia geeft les aan een kleine groep studenten (max. 4-7 personen), wat garandeert dat iedereen de kans krijgt om (in het Nederlands) te spreken tijdens de 2 uur durende les. Haar cursus is buitengewoon goed gestructureerd, ze brengt dagelijkse situaties en ze gebruikt verschillende methoden zoals: boeken, audio’s, video’s, webpagina’s…
Een van de grootste voordelen is dat Patricia vloeiend Spaans en Portugees spreekt. Daardoor weet ze wat de grootste uitdagingen zijn voor Spaans- en Portugeestaligen.
Ik ben enorm blij met wat ik tot nu toe heb geleerd, net het afronden van het A1-niveau … Het is indrukwekkend hoeveel woorden ik kan herkennen, contexten die ik kan begrijpen en zelfs in staat ben om te schrijven en te spreken over enkele dagelijkse basissituaties. Ik ben van plan om de cursus zeker voort te zetten!
Als je je afvraagt of je het eens moet proberen, zou ik zeggen “absoluut!”. Ook jij zult verrast zijn hoeveel je kunt leren.

Camila Pucci Couto, uit Brazilië (juni 2023)

(originele review in het Engels)

Ik kom uit Ecuador. Het leek mij onwaarschijnlijk was dat ik ooit Nederlands zou kunnen begrijpen, want ik volgde privélessen bij Nederlandse  moedertaalsprekers op academies enz., maar ik voelde niet de minste vooruitgang.

Tot ik uiteindelijk Patricia en haar taalschool vond. IK HEB ZO VEEL GELUK GEHAD. Patricia’s methode is uniek omdat ze de problemen van Latino’s begrijpt: De uitspraak, de veelgemaakte fouten en ze geeft je tips om te verbeteren. En de grote pro is dat ze zoooo geduldig is. In een jaar tijd voel ik me zelfverzekerder tijdens het spreken, ik begrijp veel meer, maar ik zie vooral een grote vooruitgang. Ik raad Patricia’s school 100% aan!

Rocío Erraez-Sloove, importmanager (september 2022)

(originele review in het Spaans)

Patricia is een uitstekende docent Nederlands, met geduld en veel toewijding zal ze je verder helpen om Nederlands te leren. Ze luistert  goed en ziet wat je jouw specifieke behoefte is, waardoor je de tools krijgt om vooruit te komen. Ze heeft een zeer goede beheersing van het Spaans, wat het gemakkelijker en vloeiender maakt om een ​​nieuwe taal te leren. Ze is ook een supergoede en aangename persoon, ik raad haar ten zeerste aan!

Julieta Sepúlveda, onderzoeker, uit Chili (augustus 2022)

(originele review in het Spaans)

 

 

Ik kwam bij Patricia (unitxt) via een instagrampost van een van haar studenten.

Ik nam snel contact op met Patricia op via Instagram en we hadden al binnen een paar dagen ons eerste intakegesprek. Omdat ik al enige kennis had, beoordeelde Patricia mijn vaardigheden en gaf me aanbevelingen bij welke groep ik me kon aansluiten. Met trots kan ik mededelen dat ik binnen iets meer dan een jaar veel beter kan spreken en schrijven in de Nederlandse taal en momenteel op niveau B1.2 zit.

In deze periode heb ik werkelijk elke les Nederlands in mijn groep met veel plezier gevolgd. Wekelijks volg ik groepslessen van 2 uur met andere studenten (max 6 in een groep) en besteden we aandacht aan grammatica of aan gespreksonderwerpen op basis van NT2-studiemateriaal. We gaan vaak verder dan de stof en voeren open gesprekken in het Nederlands, soms luisteren we naar het laatste nieuws of lezen we fragmenten uit verhalen.

Ik ben persoonlijk erg blij dat ik Patricia heb gevonden om me te helpen naar het volgende niveau in mijn Nederlandse taal terwijl ik in Nederland woon en werk. Ik raad elke expat zeker aan om met Nederlandse lessen te beginnen zodra ze naar Nederland verhuizen en als ze geluk hebben, kan dat bij Patricia.

Nikola Vasilev, uit Noord-Macedonië (augustus 2022)

(originele review in het Engels)

Laura Orea, Mexico

Via een Facebookgroep voor Latinas in Nederland vond ik Patricia en UNITXT&TAAL. Ik was op zoek naar een cursus om mijn niveau Nederlands te verbeteren, omdat mijn werk dit op een professioneler niveau vereiste. Na het lezen van de goede reviews besloot ik met de cursus A2 tot B1 tot B1/2 te beginnen. Vanwege de pandemie waren de lessen altijd via Zoom, maar de kwaliteit en dynamiek van de lessen was altijd uitstekend. Patricia was altijd beantwoordde altijd onze vragen en legde heel duidelijk uit wat voor ons moeilijk te begrijpen was. Ik raad haar werk zeker aan en ik ben méér dan tevreden met de resultaten.

Laura Orea, pedagoge, uit Mexico (juli 2022)

(originele review in het Spaans)

Ik heb Patricia leren kennen via een offline conversatieles in Oegstgeest. Mijn kennis van het Nederlands was in die tijd zo goed als nihil, maar ik heb me toch prima vermaakt. Ze had een zachte attitude en de hele sfeer in de klas was erg gemoedelijk. Na het conversatieles besloot ik mij voor een ‘echte’ cursus in te schrijven.

Voordat ik in maart 2021 aan de online cursus begon, was ik wat sceptisch over hoe goed ik online kon leren. Maar toen het eenmaal begon, vond ik het heel gemakkelijk en paste het in mijn drukke leven met kleine kinderen. Het was een klein groepje, het maximum was zes, dus iedereen had de kans om te spreken en vragen te stellen. Patricia begrijpt de situatie van elke persoon, dringt nooit te veel aan, maar geeft altijd advies om je te begeleiden naar een gemakkelijkere / meer geschikte manier van leren. Er hangt altijd een ontspannen sfeer en ik besefte dat het ook mogelijk was om online vrienden te maken. Ik kon goed overweg met de andere leden van de groep en af ​​en toe spreken we af voor een kop koffie of doen we in het weekend ook wel eens iets leuks samen. Ook regelt ze soms activiteiten zoals een excursie naar Rotterdam en avondborrels met andere studenten. Ik heb meer mensen leren kennen die ook Nederlands bij haar studeren, dat is heel fijn.

Na een jaar zit ik nu in B1-B2. Ik kan nu het grootste deel van de dagelijkse conversatie verstaan ​​en ik kan gemakkelijk communiceren met de vrienden van mijn kinderen.

Megumi uit Japan (juli 2022)

(originele review in het Engels)

review Mónica

Ik ben in oktober 2020 begonnen bij Patricia en heb niveau A0-B1 gedaan. Helaas was het COVID-tijd, dus het moest online, maar uiteindelijk was het enorm leuk en mijn eerste vrienden -en nog steeds mijn vrienden- zijn de andere cursisten. Patricia organiseert ook verschillende activiteiten om online en buitenshuis conversatie te oefenen die superleuk zijn. Als buitenlander is het erg belangrijk om in ieder geval de basis te leren. Patricia is een geweldige docente: ik heb vrienden die ook haar cursisten zijn geweest en zij spreken vloeiend Nederlands. Bedankt Patricia.

Monica Pieschacón, logistiek manager, uit Colombia. (juni 2022)

(originele review in het Engels)

to do

Scroll to top