fbpx

Over UNITXT & taal

UNITXT & taal is een klein particulier taalinstituut voor Nederlands als tweede taal (NT2), van Patricia van Helsdingen. Ik geef cursussen voor expats, met instructietaal Engels, maar ook voor Spaans- en Portugeestaligen. Ook ben ik beëdigd vertaler Spaans en Portugees.

Waarom UNITXT:

  • Je hebt les in kleine groepen van max 6 personen.
  • Je krijgt veel persoonlijke aandacht.
  • De focus ligt op spreken, de les is zeer interactief
  • Vanaf het begin spreek ik Nederlands met je, maar je kunt vragen stellen in het Engels, Spaans en Portugees.
  • Je hebt les van mij, Patricia. Ik ben gecertificeerd NT2-docent (Radboud Universiteit) en ingeschreven in het beroepsregister van NT2-docenten (BVNT2.org)
  • Bovendien heb ik veel ervaring als docent bij vooraanstaande/gerenommeerde instituten zoals Regina Coeli, Universiteit Leiden en de Hogeschool Utrecht.
  • Ik lever maatwerk: ik pas mijn lessen aan de groep en aan jou aan!
Dutch teacher UNITXT & taal

Over Patricia

Ik ben Patricia van Helsdingen en woon en werk in Oegstgeest, vlakbij Leiden. Ik heb Spaans en Portugees gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en ik ben afgestudeerd in 1996. Ook heb ik een half jaar in Coimbra, Portugal, gestudeerd. Mijn scriptieonderzoek heb ik gedaan in Mexico-Stad, aan het Colegio de México. Ik ben beëdigd vertaler Spaans en Portugees en ik heb veel vertaald voor o.a. de EU.

Naast het vertalen heb ik in 2012 de cursus Nederlands voor Spaanstaligen geschreven: el Curso de neerlandés para hispanohablantes en ben ik gaan lesgeven. Dit vond ik zo leuk, dat ik de opleiding NT2-docent aan de Radboud Universiteit ben gaan doen. Deze heb ik in 2017 afgerond. Ik heb ruime ervaring als docent bij de Hogeschool Utrecht, Leiden Universiteit en bij Regina Coeli, de nonnen van Vught. Ook heb ik veel gewerkt met toetsing voor examens en examentrainingen gegeven.

Ik vind mijn werk superleuk: het contact met cursisten en het werken met talen, de grammatica. Ik vind het geweldig als cursisten bijvoorbeeld zeggen: “ik heb zaterdag een cadeau gekocht en helemaal zelf met de verkoper gepraat. Mijn man was zo verbaasd, en ik zei dat ik dat heb geleerd in de cursus bij Patricia.”

Ik had nooit durven dromen dat ik zulke leuke klanten en zulk inhoudelijk interessant werk zou krijgen!

Scroll to top